Najväčší e-shop s nádržami v SR
Pre domkarov, remeselníkov a domácich
majstrov čo majú jasno

Potrebujete poradiť?
Volajte na: +421 903 572 985
Alebo napíšte: obchod@lacne-nadrze.sk

Nákupný košík
0 položiek za 0,00 €
vrátene DPH

Ako vyčistiť 1000 l nádrž na vodu svojpomocne?

27.7.2022

Predovšetkým IBC kontajnery potrebujú raz za čas vyčistiť od kalu, rias a mikroorganizmov. Ako často nádrž na vodu potrebuje vyčistiť a aké vybavenie sa vám na to bude hodiť? Prečítajte si náš návod, v ktorom vám krok za krokom popíšeme proces čistenia a poradíme, ako zakalenie vody obmedziť.

Pravidelné čistenie barelu vám uľahčí prácu

Dobrou správou je, že si na čistenie nemusíte najímať externú silu a zvládnete to sami. Uľahčiť prácu môžu nástroje, ako je čerpadlo a mokrý vysávač . Tie ale bez problémov nahradíte mopom alebo akýmkoľvek ďalším nástrojom, s ktorým dosiahnete do všetkých kútov nádrže, aby ste ich mohli dôkladne umyť a opláchnuť. Nech po dokončení vyzerá ako nová.

Čistenie nádrže alebo barelu na vodu má byť rutina, nie riešenie sanitárnej havárie. Preto si dajte tú prácu a čistite nádrž aspoň raz ročne. Najviac sú na kontaminácii náchylné biele nádrže, pretože cez čiastočne priesvitný plast na vodu dopadá viac slnečného svetla. Pokiaľ chcete bujnenie života v nádrži aspoň trochu obmedziť, dajte ju mimo priameho slnka alebo ju zakryte tmavou plachtou. Riešením sú aj nádrže na vodu, ktoré zapustíte do zeme.

Ako poznáte, že potrebuje plastová nádrž vyčistiť?

Vo väčšine prípadov si vystačíte s čistením len raz ročne. Záleží hlavne na tom, koľko rias, bahna alebo kalu sa v nej nahromadilo - môže sa stať, že nádrž bude potrebné čistiť častejšie. Pokiaľ ju máte na priamom slnku, na čistenie myslite dokonca dvakrát alebo trikrát ročne.

To, či barel na vodu potrebuje vyčistiť, spoznáte bežnou kontrolou vnútorného priestoru. Stačí pravidelne sledovať, či sa vo vnútri nenachádzajú usadeniny alebo mikrobiálny nárast , ktorý by naznačoval kontamináciu.

Ako vyčistiť nádrž na dažďovú vodu?

  • Vypustite nádrž na vodu - ideálne bez toho, aby ste si zaplavili okolie. Napríklad využite situáciu, kedy dochádza voda. Pomôže vám aj čerpadlo.
  • Vydrhnite vnútro nádrže od všetkých nečistôt, bahna alebo slizu, ktoré sa nazhromaždili na stenách nádrže. Nie je to jednoduché vzhľadom na nedostatok miesta, preto si pomôžte tlakovou umývačkou, kefou s tvrdými štetinami, mopom s nastaviteľnou rukoväťou alebo akýmkoľvek čistiacim nástrojom. Cieľom je, aby ste dosiahli každý roh nádrže a dodať dostatok sily na odstránenie všetkých nečistôt a bahna.
  • Vypláchnite nádrž studenou vodou. Použite studenú vodu na opláchnutie špinavej vody, ktorá sa nazhromaždila počas čistenia. Znovu vyčerpajte vodu úplnej nádrže.
  • Pokiaľ čistíte nádržku, do ktorej zvádzate dažďovú vodu, ideálne sa pustite aj do vyčistenia rúrok a všetkých filtrov , ktoré vodu do nádrže zvádzajú.
  • Máte hotovo!

Vymeňte IBC kontajner za zapustenú nádrž

So zapustenou nádržou na dažďovú vodu si ušetríte množstvo práce. Nedostane sa na ňu slnečné svetlo, takže sa v nej riasy šíria úplne minimálne. Vyriešite s ňou tak skladovanie dažďovej vody, ktorá inak skončí bez úžitku v kanalizácii. Ozvite sa nám a radi vám pomôžeme nájsť nádrž, ktorá zníži potrebu čistenia a poskytne vašej domácnosti spoľahlivú dodávku vody.

 

Späť na blog

Kontakty:
 Lacne-nadrze.sk

Mobil: +421 903 572 985
od 7:30 do 16:00

E-mail: obchod@lacne-nadrze.sk
Web: www.lacne-nadrze.sk

Facebook
Napíšte nám/dopyt:
* Zaškrtnutím tohto poľa vyjadrujem svoj slobodný a informovaný súhlas so spracovaním odoslaných osobných údajov (meno, email, telefon, adresa) pre potreby vypracovania odpovede.

Správcom odoslaných údajov je spoločnosť DAX Trade SK s.r.o. Údaje slúžia výhradne pre vypracovanie reakcie na prijatú požiadavku a nebudú poskytnuté tretej osobe. Údaje budú uložené po dobu nutnú pre spracovanie reakcie.